Google legt focus op mobiel

batterijen_mobiel“Mobiel is belangrijker dan ooit, voor gebruikers en dus voor uw klanten”, aldus Google in een nieuwsbrief naar partners

Wellicht heb je het al eens opgemerkt; als je met een smartphone een zoekopdracht ingeeft bij Google, dan zie je bij websites die geoptimaliseerd zijn voor mobiel de toevoeging ‘voor mobiel‘. Zie ook het voorbeeld hiernaast.

Hiermee geeft Google het signaal af dat deze website goed te bekijken is op een mobiel apparaat. Als gebruikers zijn gewend aan deze toevoeging, dan gaan ze bewust of onbewust andere resultaten mijden.

Een logische volgende stap is dat Google deze websites niet meer (zo hoog) toont in de zoekresultaten. Wil je mee ook mobiel goed gevonden worden, dan adviseer ik om je website z.s.m. geschikt te maken voor mobiel.

Een nieuwe website leveren wij uiteraard altijd op met een zogenaamd ‘responsive’ design. Afhankelijk van het gebruikte apparaat, past (het uiterlijk van) de website zich aan. Bekijk deze website maar eens op meerdere apparaten.

Wanneer zal Google websites lager ranken die NIET geschikt zijn voor mobiel?

Het gebruik van smartphones neemt harder toe, dan de meesten denken. Een onderzoek in de Verenigde Staten wijst uit dat 94% van de mensen met een smartphone zoekt naar lokale informatie. Interessant is dat 77% van alle mobiele zoekopdrachten thuis of op het werk wordt uitgevoerd, dus op plaatsen waar waarschijnlijk ook desktopcomputers aanwezig zijn.

Het lijkt mij daarom zeer waarschijnlijk dat Google op korte termijn websites lager rankt, die niet geschikt zijn voor mobiel!

Wat is volgens Google belangrijk voor een mobiele website?

Google heeft een tool, waarmee je kunt testen of je website geschikt is voor een mobiel apparaat. Deze tool analyseert je website en geeft tips over de onderdelen die niet geschikt zijn voor mobiel.

Het is niet altijd even eenvoudig om een bestaande website geschikt te maken voor mobiel. Wij helpen je graag! Soms geven we ook eerlijk het advies een nieuwe website te ontwikkelen, dat is vaak voordeliger dan een bestaande website om te bouwen.

 

Bel me gerust als jouw zakelijke website nog niet geschikt is voor mobiel. Doen!

Bel of mail me

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *